ASTRID ROOX – FOTOEXPOSITIE – PLASTIC en NATUUR

FOTOEXPOSITIE ASTRID ROOX vanaf Vrijdag 13 november 2020

PLASTIC "FANTASTIC"

Fotografe ASTRID ROOX (Tegelen, 1965) wil je laten ervaren, dat plastic een "fantastische" grondstof is, waar je veel mogelijkheden mee hebt, máár dat het wel een stof is, die héél kwetsbaar is voor onze planeet.

Met dit fotowerk wil zij onze natuur laten zien en hoe hard het is om afscheid te nemen van al dat plastic. Het plastic wat we dagelijks in onze eigen omgeving tegenkomen en waar we ons mee omringen en alles mee laten inpakken.

Ze wil je aan het denken zetten en je af laten vragen, waar wij mee bezig zijn. Het begint bij onszelf. Allemaal zijn wij verantwoordelijk voor onze planeet.

PLASTIC "FANTASTIC"

8PLASTIC.en waterm
10PLASTICen waterm
16PLASTICen waterm

Fotowerk:

De beginjaren, nu 20 jaar geleden, begon zij als zelfstandig allround fotografe.

Fotografie waar zij het beeld geheel naar haar hand kon zetten. Van gewaagde portretten tot bruidsfotografie, geboorte en overlijden. Alles kwam voorbij in 20 jaar.

Een eigen fotostudio, fotorolletjes ontwikkelen in haar zwart-wit doka, fotoboeken maken. Ze heeft veel geprobeerd om erachter te komen wat haar ding is in de fotografie.

Omkeer:

Meer en meer gedurende deze jaren is zij zich gaan specialiseren en werd haar werk rustiger en genuanceerder. Thema’s als kwetsbaarheid en eenzaamheid kwamen boven drijven. Diepgang was haar zoektocht in de fotografie.

De meeste fotografen maken door middel van hun foto’s de wereld bekend met allerlei thema’s die vaak rauw en confronterend zijn. Niet met tekst maar wel met een foto.

Vrij werk:

Gedurende deze jaren heeft zij zich bezig gehouden met een aantal vrije series;

waaronder de junks/drunks (de dark site) fotograferen in zwart-wit Parijs,

5 jaren traject de ongerepte en wilde pure natuur fotograferen in IJsland (samen met haar nog altijd fotograferende 79-jarige moeder),

de sterke kwetsbare natuur in een stad,

de nog altijd actuele Corona-crisis waarbij zij dagelijks een foto-ommetje maakt en beeld vast legt van wat zij ziet en tegenkomt.

 

Bezoek deze bijzondere foto expositie in galerie Moeëjen Daag!

Galerie Moeëjen Daag

Grotestraat 61 A

5931 CT  TEGELEN

IEDERE VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 12.00 - 17.00 UUR EN BEZOEK OP AFSPRAAK

Berichten tips

EEN BIJZONDER JAAR

Het wordt een bijzonder jaar! Sjaak en Lianne Smetsers-Sampers Galerie Moeëjen Daag Grotestraat 61 A 5931 CT TEGELEN Tel. +31 (0) 77 3747510

Welkom in Galerie Moeëjen Daag!

U bent van harte welkom in onze galerie Moeëjen Daag (mijn thuisbasis) in Tegelen!