Spring naar content

Huidige expositie

Welkom bij galerie moeëjendaag

In Galerie Moeëjen Daag zijn naast de beeldhouwwerken en wandobjecten van SJAAK SMETSERS,
een serie "portretten" van ASTRID ROOX (fotografie) te zien!

ASTRID ROOX FOTOGRAFIE

DE EERSTE TENTOONSTELLING VAN FOTOGRAFE ASTRID ROOX IS METEEN EEN INDRUKWEKKENDE

Ze toont ons de schoonheid van de aarde, waarop wij leven en tegelijkertijd toont zij ons de gevolgen van ons handelen.
Een mensheid, die opgesloten raakt in haar meest belangrijke omgeving door eigen vervuiling.
PLASTIC en NATUUR.
Zoals een baby zijn luier bevuilt, zo dierlijk kleeft de volwassene mens aan zijn handelen. Een weten waar de samenleving zich maar langzaam bewuster van wordt. Op zoek naar het crux moment van de grote verandering, toont zij ons een serie 'portretten' waar gezichten onzichtbaar zijn en daarmee laat zien dat iedereen dit kan zijn.
Zelfs jij of ik.

Sjaak Smetsers Beelden en wandobjecten

Als een speelse alchemist werkt Sjaak Smetsers dagelijks in zijn Tegelse atelier. Hij bewerkt brons, koper, staal, zilvertin, smelt, giet en blaast glas. Met veel geduld en toewijding vervaardigt hij kleurnuances die we in de natuur niet snel tegenkomen.

Glas, brons, koper, staal, tin; als een ware alchemist combineert hij de meest onmogelijke materialen tot een nieuwe eenheid. De beelden van Sjaak lijken fantasiefiguren waar het menselijke met het dierlijke is verenigd. Fantasie en humor; transparant en doorspekt met kleur. Ver weg van de realiteit en van de waan van de dag.

Sjaak legt in zijn beelden de spanning bloot van het morele fundament van het menselijk bestaan, transparanter kan het bijna niet. Twee gezichten in één kop. Vier ogen. Het goede en het kwade. Zoals een contrasterende saus over uitstekend smakend voedsel. Duivels en goddelijk.

Zijn thema is universeel. Iedereen pelt het leven af, om tot aan de essentie te komen. Sjaak doet dat op zijn manier. Hij heeft een levenshouding waarin gelachen kan worden en waarin de traan zich kan losweken. Hij pelt tot aan de kern en probeert het bestaan van daaruit te begrijpen en te ervaren, daar heeft hij zijn kunstenaarschap voor nodig. Daarvoor moet hij creëren.

Wij zien het terug, in zijn kunst en in zijn poëzie. Dat doet hij “met beide benen op de grond”, zoals ook zijn beelden goed geaard en met beide voeten op de grond de wereld in gaan.

Kenmerkend voor het geëxposeerde in GALERIE MOEËJEN DAAG zijn vakmanschap en kwaliteit. De structuur van Galerie Moeëjen Daag is laagdrempelig en open; een plek waar iedereen mag en kan genieten van kunst. Een bezoek aan de galerie maakt van uw dag een mooie dag.

 

Bekijk hier de kunstwerken van Sjaak Smetsers

Naar de website van Sjaak Smetsers

Bekijk al onze andere kunstenaars!

Wij hebben nog veel meer andere exposerende kunstenaars!
Ben je benieuwd? klik dan op de knop hieronder.

Bezoek onze galerie

Openingstijden:
vrijdag 12.00 - 17.00 uur
zaterdag 12.00 - 17.00 uur
en bezoek op afspraak

N.B. Mocht u toevallig voor de deur staan, gewoon even bellen +31 (0) 77 3747510, wij zijn meestal in de buurt aan het werk en kunnen er binnen enkele minuten zijn.

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?