Spring naar content

Huidige expositie

Welkom bij galerie moeëjendaag

In Galerie Moeëjen Daag zijn naast de beeldhouwwerken en wandobjecten van SJAAK SMETSERS,
de schilderijen van LILAS BLANO te zien!

Lilas Blano schilderijen

"Eenzaamheid is voor mij altijd een creatief proces geweest. Het is de speeltuin voor de vele personages die in mij evolueren. Ik schilder ze wanneer ze me het toestaan ​​en voordat ze terugkeren naar hun bezigheden. "

Lilas Blano studeerde af aan de School of Fine Arts in Reims en probeerde eerst reclame en vervolgens animatie in de studio AMBLIMATION van Steven Spielberg en WARNER BROS in Londen.

"Tekenen is essentieel in mijn leven, het dringt zich op en ik kan het niet negeren. "

In Luxemburg keert Lilas terug naar pure graphics. Een gevecht begint dan tussen het wit van het papier en de artistieke ziel. Het enige wapen: houtskool.

Terug in Reims en terug op het canvas, met haar borstels, komt Lilas het interieur van haar verbeelding binnen om verliefde stelletjes te observeren, klimt op de daken om "dwergpapegaaien" te verrassen. Iedereen in hun privacy wordt verrast door deze ongewenste fotograaf die het geheim probeert te ontdekken ... Liefde, het gezellige, het ontroerende, soms het vaudevillesque, het knijpen, degene die ons ertoe brengt niet langer onszelf te zijn, en die ons soms vleugels geeft...........

“Dankzij mijn verbrande houten stok, kan ik ze zien. Dan repareer ik ze met pigmenten en olie! "

Hervé Leblan

Animatiefilms:

2000 Tristan & Iseult.   Oniria Pictures- Luxemburg

1997 Excalibur.   Warner Bros. Londen, VK.

1996 Space Jam.   Warner Bros. Londen, VK.

1993 Odyssey van Alban.   Media 6 - Montpellier

1992 We zijn terug.   Amblimation. Londen, VK.

 

Sjaak Smetsers Beelden en wandobjecten

Als een speelse alchemist werkt Sjaak Smetsers dagelijks in zijn Tegelse atelier. Hij bewerkt brons, koper, staal, zilvertin, smelt, giet en blaast glas. Met veel geduld en toewijding vervaardigt hij kleurnuances die we in de natuur niet snel tegenkomen.

Glas, brons, koper, staal, tin; als een ware alchemist combineert hij de meest onmogelijke materialen tot een nieuwe eenheid. De beelden van Sjaak lijken fantasiefiguren waar het menselijke met het dierlijke is verenigd. Fantasie en humor; transparant en doorspekt met kleur. Ver weg van de realiteit en van de waan van de dag.

Sjaak legt in zijn beelden de spanning bloot van het morele fundament van het menselijk bestaan, transparanter kan het bijna niet. Twee gezichten in één kop. Vier ogen. Het goede en het kwade. Zoals een contrasterende saus over uitstekend smakend voedsel. Duivels en goddelijk.

Zijn thema is universeel. Iedereen pelt het leven af, om tot aan de essentie te komen. Sjaak doet dat op zijn manier. Hij heeft een levenshouding waarin gelachen kan worden en waarin de traan zich kan losweken. Hij pelt tot aan de kern en probeert het bestaan van daaruit te begrijpen en te ervaren, daar heeft hij zijn kunstenaarschap voor nodig. Daarvoor moet hij creëren.

Wij zien het terug, in zijn kunst en in zijn poëzie. Dat doet hij “met beide benen op de grond”, zoals ook zijn beelden goed geaard en met beide voeten op de grond de wereld in gaan.

Kenmerkend voor het geëxposeerde in GALERIE MOEËJEN DAAG zijn vakmanschap en kwaliteit. De structuur van Galerie Moeëjen Daag is laagdrempelig en open; een plek waar iedereen mag en kan genieten van kunst. Een bezoek aan de galerie maakt van uw dag een mooie dag.

Bekijk al onze andere kunstenaars!

Wij hebben nog veel meer andere exposerende kunstenaars!
Ben je benieuwd? klik dan op de knop hieronder.

Bezoek onze galerie

Openingstijden:
vrijdag 12.00 - 17.00 uur
zaterdag 12.00 - 17.00 uur
en bezoek op afspraak

VAKANTIETIJD 26 JULI T/M 16 AUGUSTUS 2020

Tijdens de vakantieperiode is bezoek op afspraak mogelijk.

Bel of mail voor het maken van een afspraak.

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?