Overnachting & Omgeving

Overnachtings mogelijkheden

Ontdek de Limburgse gastvrijheid

Een verblijf bij een Bilderberg hotel is altijd bijzonder. Bij dit Bilderberg hotel geniet u onder meer van de volgende aantrekkelijke voordelen: Middeleeuws kasteel met moderne luxe restaurant Die Alde Heerlickheijt

 Gunstig gelegen voor een bezoek aan onze galerie Moeëjen Daag in Tegelen.

Die alde Heerlickheijt

“Even terug naar de romantiek van de Middeleeuwen met de luxe van nu. Het gastvrije team ontvangt u in de Limburgse Maasvallei waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. En genieten van lokale gerechten in het restaurant Die Alde Heerlickheijt”.

Kloosterdorp Steyl

Steyl ligt aan de oever van de Maas. Een veer verbindt Steyl met Baarlo. In Steyl vindt men verschillende laat 19-eeuwse gebouwen, gesticht door de congregatie van Arnold Janssen. Veel van deze gebouwen ontstonden rond 1875.

Het dorp telde in de afgelopen eeuw vier congregaties met ieder hun eigen kloostergebouwen. De meeste kloosters werden in de jaren 70 van de 19e eeuw in Steyl gesticht door de Duitse pater Arnold Janssen.

Het dorp heeft veel te bieden. Zo zetelt er het oudste museum van Venlo: het Missiemuseum. Hierin wordt een uitgebreide collectie uitgestald, gebaseerd op de ervaringen van de paters SVD. Deze paters zijn vanaf 1875 de hele wereld over gereisd en hebben allen bijgedragen aan de collectie.

Limburgs Schutterij Museum

Ook bevindt zich in Steyl het Limburgs Schutterij Museum.

Het Limburgse schutterswezen is eeuwenoud.

Maak kennis met historie, tradities en activiteiten.

Bekijk vaandels, zilver en uniformen.

Het nieuwe onderkomen is er na de brand in 2008 op vooruit gegaan. Na een nodige verbouwing in de voormalige St. Rochuskerk is het Limburgs Schutterij Museum nu in staat u te ontvangen.

Botanische tuin Jochum Hof

De Botanische tuin kent een lange geschiedenis. De oudste delen van de tuin stammen al uit 1799, toen op de plaats van de huidige botanische tuin een kapitaal landhuis stond. In 1933 startte de enthousiaste Pater Peter Jochum een botanische tuin om het biologieonderwijs aan het klooster te ondersteunen. Vanuit alle werelddelen brachten missionarissen plantenzaden naar Steyl voor de tuin van Jochum. Diverse deeltuinen stammen nog uit deze periode. Waar de Pater begon met zaadjes, staan nu kolossale bomen, waaronder de mammoetboom. In latere perioden werd de tuin uitgebreid met kruidentuin, heemtuin en een mediterrane kas.

Fiets pendelboot de Maashopper

De Maashopper is een catamaran speciaal gebouwd voor de recreatieve branche. Fietsers en wandelaars kunnen op zeven halteplaatsen tussen sluis Belfeld en sluis Sambeek op- en afstappen om het prachtige gebied langs de Maas via het water te verkennen. Een van de halteplaatsen is het veer Steyl-Baarlo.

Restaurant Aubergine

"Een ontdekking aan de oevers van de Maas"

Aan de rand van het dorp, ligt aan de oever van de Maas Restaurant Aubergine.
Steyl ademt nog de rust uit die het plaatsje al zo lang kenmerkt. Wie op een mooie zomerse dag neerstrijkt op het prachtige terras van Aubergine zal zich koesteren in die zalige rust. Geen geraas van auto`s, geen druk geloop langs het terras, maar "gewoon stilte". Waar vind je dat nog in onze jachtige maatschappij ...

Patron-cuisinier Paul Pollux en echtgenote May maken er een erezaak van om U als gast op dat terras het ultieme zomeravondgevoel te geven. Een perfecte maaltijd met mooie wijnen vormt daarbij uiteraard de basis.

Bezoek onze galerie

Openingstijden:

vrijdag 13.00 - 16.00 uur

zaterdag 13.00 - 16.00 uur

en bezoek op afspraak