GALERIE MOEËJEN DAAG 

TWEEDE PAASDAG, 
MAANDAG 22 APRIL 2019 
zijn wij extra voor u geopend van  
12.00 - 17.00 uur! 
 
HUIDIGE EXPOSITIE  
 
05 april t/m 01 juni 2019  
 
Kunstenaars:  
 
ROB LAGROUW 
(schilderijen)  
SJAAK SMETSERS  
(beelden en wandobjecten)  

 

WELKOM IN GALERIE MOEËJEN DAAG!

 

In Galerie Moeëjen Daag zijn naast de beeldhouwwerken en wandobjecten van SJAAK SMETSERS, de schilderijen van

ROB LAGROUW te zien!

ROB LAGROUW (schilderijen)

Spigno Monferrato, Italië

 

Rob Lagrouw is een Nederlandse kunstenaar en voormalig interieur designer, die vanuit zijn atelier in het noorden van Italië (Piemonte) bijzondere

schilderijen creëert.

 

Zijn atelier maakt deel uit van de voormalige wijnboerderij 'Brusagio', welke is gelegen in de heuvels van Spigno Monferrato.

 

De stijl van Rob is eigen en herkenbaar; zijn schilderijen zijn figuratief, geschilderd op groot formaat en veelal opgebouwd uit meerdere panelen

 

 

SJAAK SMETSERS (beelden en wandobjecten )

 

Als een speelse alchemist werkt Sjaak Smetsers dagelijks in zijn Tegelse atelier. Hij bewerkt brons, koper, staal, zilvertin, smelt, giet en blaast glas.

 

Met veel geduld en toewijding vervaardigt hij kleurnuances die we in de natuur niet snel tegenkomen.

 

Glas, brons, koper, staal, tin; als een ware alchemist combineert hij de meest onmogelijke materialen tot een nieuwe eenheid. De beelden van Sjaak lijken fantasiefiguren waar het menselijke met het dierlijke is verenigd. Fantasie en humor; transparant en doorspekt met kleur. Ver weg van de realiteit en van de waan van de dag.

 

Sjaak legt in zijn beelden de spanning bloot van het morele fundament van het menselijk bestaan, transparanter kan het bijna niet. Twee gezichten in één kop. Vier ogen. Het goede en het kwade. Zoals een contrasterende saus over uitstekend smakend voedsel. Duivels en goddelijk.

 

Zijn thema is universeel. Iedereen pelt het leven af, om tot aan de essentie te komen. Sjaak doet dat op zijn manier. Hij heeft een levenshouding waarin gelachen kan worden en waarin de traan zich kan losweken. Hij pelt tot aan de kern en probeert het bestaan van daaruit te begrijpen en te ervaren, daar heeft hij zijn kunstenaarschap voor nodig. Daarvoor moet hij creëren.

 

Wij zien het terug, in zijn kunst en in zijn poëzie. Dat doet hij “met beide benen op de grond”, zoals ook zijn beelden goed geaard en met beide voeten op de grond de wereld in gaan.

 

Kenmerkend voor het geëxposeerde in GALERIE MOEËJEN DAAG zijn vakmanschap en kwaliteit. De structuur van Galerie Moeëjen Daag is laagdrempelig en open; een plek waar iedereen mag en kan genieten van kunst. Een bezoek aan de galerie maakt van uw dag een mooie dag.

 

www.moeejendaag.nl

www.sjaaksmetsers.nl

Sjaak en Lianne Smetsers-Sampers 
GALERIE MOEËJEN DAAG 
Grotestraat 61 A 
5931 CT TEGELEN 
Tel. +31 (0) 77 3747510 
 
info@moeejendaag.nl 
sjaak@sjaaksmetsers.nl 
 
Openingstijden: 
Vrijdag 12.00 - 17.00 uur 
Zaterdag 12.00 - 17.00 uur 
en bezoek op afspraak 

Heeft u vragen over de beschikbaarheid en prijzen van de kunstwerken of andere vragen, neem gerust contact op.

Tel. +31 (0) 77 3747510

+31 (0) 6 46370816