GALERIE MOEËJEN DAAG 

 
HUIDIGE EXPOSITIE  
t/m 31 december 2018  
 
Kunstenaars:  
ROB VAN HOEK 
(schilderijen) 
 
SJAAK SMETSERS 
(beelden en wandobjecten) 

 

WELKOM IN GALERIE MOEËJEN DAAG!

 

In Galerie Moeëjen Daag zijn naast de beeldhouwwerken en wandobjecten van SJAAK SMETSERS, de schilderijen van

ROB VAN HOEK te zien!

ROB VAN HOEK

Al jaren word Rob van Hoek geïnspireerd door het landschap. En dan bedoelt hij vooral in cultuur gebracht landschap. Patronen, lijnen, ritme, vlakken, maar ook braak, groen, rijp, gemaaide velden, een bomenrij langs de weg of eenzame boom op een akker; het cultuurlandschap is mijn grootste inspiratiebron. En natuurlijk de horizon en het schouwspel daarboven, wat de ruimte en de sfeer in belangrijke mate bepaald.

 

Op het doek brengt hij met de kwast ongeveer 5 á 6 grondlagen aan en wel zodanig, dat er een mooie structuur van kwaststreken ontstaat. Het is behoorlijk tijdrovend, maar voegt wat sfeer betreft veel toe aan het schilderij.

Het schilderen zelf gebeurt met transparante olieverf in verschillende lagen. In plaats van heel precies verf op te brengen met een penseel werkt hij vaak andersom: "ik breng veel verf aan en poets en schrap deze laag heel precies ten dele weer weg. Dit kan met een penseel gebeuren, maar ook met een doek, keukenpapier, wattenstaafjes, de achterkant van een penseel, of wat dan ook geschikt is om de juiste lijnen, vormen of veegjes te krijgen."

 

Onder het begrip “Songlines”, werkt hij vanuit het volgende concept: Al de titels van zijn schilderijen zijn zinnetjes ( of stukjes daarvan) uit songteksten. Meestal van popmuziek, maar ook geschikte jazztitels, of wat dan ook. Het is ongelooflijk hoe vaak er hierin een verwijzing voorkomt naar het landschap, het weer, de tijd van de dag, de tijd van het jaar etc. Dit zijn heerlijke titels om vanuit te werken, om of achteraf aan een schilderij toe te voegen. De term “Songlines” is ook een half serieuze verwijzing naar het boek met die titel van Bruce Chatwin, in de Nederlandse vertaling”De Gezongen Aarde”.

 

SJAAK SMETSERS (beelden en wandobjecten )

 

Als een speelse alchemist werkt Sjaak Smetsers dagelijks in zijn Tegelse atelier. Hij bewerkt brons, koper, staal, zilvertin, smelt, giet en blaast glas.

 

Met veel geduld en toewijding vervaardigt hij kleurnuances die we in de natuur niet snel tegenkomen.

 

Kenmerkend voor het geëxposeerde zijn vakmanschap en kwaliteit. De structuur van Galerie Moeëjen Daag is laagdrempelig en open; een plek waar iedereen mag en kan genieten van kunst. Een bezoek aan de galerie maakt van uw dag een mooie dag.

 

www.moeejendaag.nl

www.sjaaksmetsers.nl

Sjaak en Lianne Smetsers-Sampers 
GALERIE MOEËJEN DAAG 
Grotestraat 61 A 
5931 CT TEGELEN 
Tel. +31 (0) 77 3747510 
 
info@moeejendaag.nl 
sjaak@sjaaksmetsers.nl 
 
Openingstijden: 
Vrijdag 12.00 - 17.00 uur 
Zaterdag 12.00 - 17.00 uur 
en bezoek op afspraak 

Heeft u vragen over de beschikbaarheid en prijzen van de kunstwerken of andere vragen, neem gerust contact op.

Tel. +31 (0) 77 3747510

+31 (0) 6 46370816