GALERIE MOEËJEN DAAG 

 
HUIDIGE EXPOSITIE  
"JOIE DE VIVRE" 
 
Vanaf 5 juli 2019 
 
Kunstenaars:  
 
JOLINDE VAN POPPEL 
(schilderijen)  
 
SJAAK SMETSERS  
(beelden en wandobjecten)  

 

WELKOM IN GALERIE MOEËJEN DAAG!

 

In Galerie Moeëjen Daag zijn naast de beeldhouwwerken en wandobjecten van SJAAK SMETSERS, de schilderijen van

JOLINDE VAN POPPEL te zien!

JOLINDE VAN POPPEL (schilderijen)

 

Het werk van Jolinde gaat over het “zijn”.

 

Het gaat over mensen die hun leven leiden, subtiele gebeurtenissen als reflectie op de hectische wereld heden ten dage.

 

Door haar kleurgebruik oogt het vrolijk en vaak komt er humor om de hoek kijken. Maar door de gelaagdheid van het werk worden ook andere aspecten van het leven zichtbaar. Het is meer dan het lijkt.

 

Het schilderen op zich is voor haar een avontuur. Het is zoeken naar een nieuwe verbeelding door middel van kleur, vorm, transparantie, laag over laag, licht, donker, achtergrond, voorgrond, compositie en contrast.

 

SJAAK SMETSERS (beelden en wandobjecten )

 

Als een speelse alchemist werkt Sjaak Smetsers dagelijks in zijn Tegelse atelier. Hij bewerkt brons, koper, staal, zilvertin, smelt, giet en blaast glas.

 

Met veel geduld en toewijding vervaardigt hij kleurnuances die we in de natuur niet snel tegenkomen.

 

Glas, brons, koper, staal, tin; als een ware alchemist combineert hij de meest onmogelijke materialen tot een nieuwe eenheid. De beelden van Sjaak lijken fantasiefiguren waar het menselijke met het dierlijke is verenigd. Fantasie en humor; transparant en doorspekt met kleur. Ver weg van de realiteit en van de waan van de dag.

 

Sjaak legt in zijn beelden de spanning bloot van het morele fundament van het menselijk bestaan, transparanter kan het bijna niet. Twee gezichten in één kop. Vier ogen. Het goede en het kwade. Zoals een contrasterende saus over uitstekend smakend voedsel. Duivels en goddelijk.

 

Zijn thema is universeel. Iedereen pelt het leven af, om tot aan de essentie te komen. Sjaak doet dat op zijn manier. Hij heeft een levenshouding waarin gelachen kan worden en waarin de traan zich kan losweken. Hij pelt tot aan de kern en probeert het bestaan van daaruit te begrijpen en te ervaren, daar heeft hij zijn kunstenaarschap voor nodig. Daarvoor moet hij creëren.

 

Wij zien het terug, in zijn kunst en in zijn poëzie. Dat doet hij “met beide benen op de grond”, zoals ook zijn beelden goed geaard en met beide voeten op de grond de wereld in gaan.

 

Kenmerkend voor het geëxposeerde in GALERIE MOEËJEN DAAG zijn vakmanschap en kwaliteit. De structuur van Galerie Moeëjen Daag is laagdrempelig en open; een plek waar iedereen mag en kan genieten van kunst. Een bezoek aan de galerie maakt van uw dag een mooie dag.

 

www.moeejendaag.nl

www.sjaaksmetsers.nl

Sjaak en Lianne Smetsers-Sampers 
GALERIE MOEËJEN DAAG 
Grotestraat 61 A 
5931 CT TEGELEN 
Tel. +31 (0) 77 3747510 
 
info@moeejendaag.nl 
sjaak@sjaaksmetsers.nl 
 
Openingstijden: 
Vrijdag 12.00 - 17.00 uur 
Zaterdag 12.00 - 17.00 uur 
en bezoek op afspraak 

Heeft u vragen over de beschikbaarheid en prijzen van de kunstwerken of andere vragen, neem gerust contact op.

Tel. +31 (0) 77 3747510

+31 (0) 6 46370816