Nieuws van Galerie Moeëjen Daag, thuisbasis van SJAAK SMETSERS

Bericht 51 t/m 60 van in totaal 79 berichten.

SJAAK SMETSERS | 30 september 2015

Als een speelse alchemist bedenkt BEELDEND KUNSTENAAR SJAAK SMETSERS voor ieder nieuw beeld frisse combinaties. Hij giet als de tijd het toelaat zelf brons; bewerkt tevens koper, staal of (zilver)tin, (ver)smelt diverse soorten glas, appliceert vernuftig bladgoud, bladzilver en metaalfolie en vervaardigt ook functioneel in te passen keramiek. Daarenboven slijpt, schuurt, polijst en patineert hij al zijn bronzen beelden zelf. Met veel geduld en toewijding vervaardigt hij kleurnuances die we in de natuur niet snel tegenkomen.
Lees meer

03 JULI T/M 29 AUGUSTUS 2015 YVON VAN BERGEN EXPOSEERT HAAR WERK IN GALERIE MOEËJEN DAAG | 24 augustus 2015

De schilderijen van Yvon van Bergen vormen geen portretten in de traditionele zin van het woord. Voor de kunstenares vormt een maagdelijk witte doek als vertrekpunt van een creatieve reis waarvan ze nooit van te voren weet waar die zal eindigen. Een karakter komt tot leven. Laag na laag, sessie na sessie wordt de ziel van de denkbeeldig persoon blootgelegd. Ontmaskerd door de dynamiek van de schilderstoets, de rijke kleurschakeringen en de gelaagde structuren. Het resultaat vormt een indringend portret, of meer een spiegel, waarin de toeschouwer niet anders kan dan de confrontatie met zichzelf aangaan.
Lees meer

ADRI LANGBROEK exposeert zijn werk in Galerie Moeëjen Daag t/m 30 juni 2015. | 19 juni 2015

ADRI LANGBROEK exposeert zijn werk in Galerie Moeëjen Daag, Grotestraat 61 A te 5931 CT TEGELEN.
Lees meer

UITNODIGING GALERIE MOEËJEN DAAG 2E PAASDAG 2015 | 06 april 2015

Bekijk hier de uitnodiging voor 2e Paasdag aanstaande in Galerie Moeëjen Daag! Op deze dag zijn wij speciaal voor u geopend van 14.00 - 17.00 u.! Lianne en Sjaak Smetsers, Galerie Moeëjen Daag, Grotestraat 61 A TEGELEN.
Lees meer

t/m 25 maart 2015 ELLEN VOETS exposeert haar werk in Galerie Moeëjen Daag. | 17 januari 2015

Ellen heeft zich geheel gespecialiseerd in het schilderen van mens en dier. Thema’s, die geheel passen in haar levendige stijl van schilderen. Het meest bekend van haar zijn haar doeken van Afrikaans wild. Regelmatig maakt ze een safarireis naar Afrika, waarna ze de dieren, tezamen met de inheemse bevolking, als een intrigerend reisverslag op haar doeken zet.
Lees meer

Succesvolle opening expositie SIXZERO op Vrijdag 17 oktober jl. in Galerie Moeëjen Daag. | 29 oktober 2014

De opening van onze nieuwe expositie SixZero op 17 oktober jl. was succesvol! Het was druk en gezellig. Het nieuwe werk is heel goed door u ontvangen! Wij willen u allen hartelijk bedanken voor de felicitaties, die wij in ontvangst mochten nemen. De beelden zijn nu allemaal uit de verpakking, zodat u ze nog beter kunt bekijken, elk weekend in onze Galerie Moeëjen Daag op Vrijdag en Zaterdag van 12.00 - 17.00 uur.
Lees meer

Sfeerimpressie opening expositie SIXZERO op 17 oktober 2014 | 17 oktober 2014

Bekijk hier de sfeerimpressie opening expositie SIXZERO op 17 oktober 2014
Lees meer

MARLIS ALBRECHT exposeert haar werk van 17 oktober t/m 15 december 2014 in Galerie Moeëjen Daag te Tegelen. | 17 oktober 2014

De oude Egyptenaren gebruikten het voor hun mummiebeelden. Vandaag de dag wordt het gebruikt voor beelden, Madam Tussaud is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast wordt het gebruikt door meerdere kunstenaars om hun beelden te boetseren. De uit zuid Duitsland afkomstige Marlis Albrecht schildert met was.
Lees meer

SixZero in het jaar 2014 | 02 oktober 2014

SixZero in het jaar 2014. Maar wat heeft SixZero met 2014 te maken? 2014 is het jaar waarin kunstenaar Sjaak Smetsers 60 jaar jong wordt. Het jaar, waarin een speciale tentoonstelling gaat plaatsvinden onder de titel: SixZero, de draad van het leven, met in het bijzonder:” De liefde voor het leven”. Een verdere ontrafeling van het zijn en het kunstenaarschap, een onthulling, een openbaring.
Lees meer

JACQUELINE HALFERKAMPS exposeert haar werken van 08 februari t/m 29 maart 2014 in Galerie Moeëjen Daag te Tegelen | 01 maart 2014

JACQUELINE HALFERKAMPS schilderde voor deze expositie de serie; 'Belleza clásica'. Met de vrouw als onderwerp stralen de zachte kleuren en stiksels van de schilderijen.
Lees meer